Kognitiivinen lyhytterapia
Kognitiivis-integratiivinen lähestymistapa
Tavoitteletko elämäntapamuutosta, ehkä olet toipumassa kriisistä, riippuvuudesta tai uupumuksesta? Onko toiveenasi tulla paremmin toimeen itsesi ja toisten kanssa? Kärsitkö lievistä mielenterveyden häiriöistä? Tarvitsetko kanssakulkijaa itsellesi mielekkäämmän elämän rakentamisessa? Haluatko vapautua haitallisista elämää rajoittavista uskomuksista, lisätä itsetuntemusta ja ymmärtää paremmin toistuvia toimintamalleja ja reaktioita? Voisiko pieni lisäys itsemyötätuntoa helpottaa oloasi?
Kognitiivinen lyhytterapia on matalan kynnyksen apua elämän haastaviin tilanteisiin ja muutosprosesseihin. Kognitiivinen terapia on käytännönläheistä. Asiakkaalla on aktiivinen rooli muutosprosessissa. Terapiaan kuuluu usein erilaisten menetelmien ja harjoitusten käyttöä sekä välitehtäviä. Kognitiivisen terapian tarkoituksena on auttaa tunnistamaan ja ymmärtämään omaa ajattelua, tunteita ja käyttäytymistä sekä harjoitella uusia taitoja elämänlaadun parantamisesksi. Kognitiivisen terapian perusajatuksena on, että ajatukset ja tunteet liittyvät toisiinsa ja että muokkaamalla ajatuksia joustavampaan suuntaan saadaan aikaan muutosta myös tunnekokemuksessa.
Valmistuin sosionomiksi yli 20 vuotta sitten. Työskentelyni on painottunut erityisiin lapsiin, nuoriin ja perheisiin. Tiedonjanoisena olen osallistunut monenlaisiin täydennyskoulutuksiin, joista antoisampia ovat olleet NLP-Practitioner (Neuro-linquistic programming) ja TRE-menetelmä (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises). Aloitin psykoterapeuttisten menetelmien opiskelun vuonna 2018 Suomen Psykologisessa instituutissa. Opiskelen tällä hetkellä kognitiivisen lyhytterapian opinto-ohjelmassa, jonka pääkouluttajana toimii psykoterapian kouluttaja, vaativan erityistason psykoterapeutti (VET) ja psykologi Juhani Laakso. Lyhytterapeuttina minulla on kognitiivis-integratiivinen lähestymistapa (https://www.integratiivinenpsykoterapia.fi/). Valitsen jokaiselle asiakkaalle hänelle parhaiten soveltuvat psykoterapeuttiset menetelmät sekä NLP-harjoitteet. Kognitiivinen lyhytterapia on näyttöön perustuvaa, turvallista, kustannustehokasta ja ajallisesti rajattua. Kognitiivinen lyhytterapia on kansainvälisesti tutkituin, tehokkain ja kysytyin terapiamuoto.
Minulla on erityisosaamista ja kokemusta neuropsykiatrisista erityispiirteistä (ADHD, ADD, Tourette, PDA, autismikirjo, aistisäätelyn vaikeudet, valikoiva puhumattomuus), autismista, vammaisuudesta, pitkäaikaissairaudesta (mm. erilaiset autoimmuunisairaudet, ME/CFS, neurologiset sairaudet) sekä omaisen että työntekijän roolissa.
Lyhytterapian kesto on asiakkaasta riippuen 4-20 tapaamiskertaa. Arvioimme yhdessä ensimmäisellä tapaamiskerralla käyntikertojen määrää ja tiheyttä. Käyntikerran pituus on 60 minuuttia. Lyhytterapia antaa sinulle mahdollisuuden päästä keskustelemaan asioista nopeasti ilman diagnoosia tai lääkärin lähetettä. Lyhytterapiaan ei saa Kelan korvausta. Jos hakeudut Kelan korvaaman pitkäkestoisen kuntoutuspsykoterapian piiriin, maksat siitä omavastuun 20-45€/kerta riippuen palveluntuottajan taksoista. Pitkäkestoisen kuntoutusterapian kokonaiskustannus on lopulta usein korkeampi kuin lyhytterapiasta aiheutuva kustannus.
Kaikki tapaamisissa käsitellyt asiat ovat täysin luottamuksellisia ja salassa pidettäviä. Asiakkaista ei ylläpidetä rekisteriä eikä tietoja kirjata OmaKantaan.
Lähitapaamiset Porin Tiilimäessä. Tapaamiset voidaan toteuttaa myös etäyhteydellä.
Ajat varattavissa sähköpostitse: elamankruunu@gmail.com
Laura-Carin Jäkkö
Kognitiviinen lyhytterapia, Integrum Institute for cognitive therapies Finland® (harjoittelija)
NLP-Practitioner
Sosionomi (AMK)